Organisatie Eurovisie Songfestival gaat vastberaden en realistisch richting mei

Vorig jaar was de afgelasting van het Eurovisie Songfestival vanwege het coronavirus natuurlijk een grote domper. Dit jaar streeft de organisatie naar een haalbare editie. De ambitie ligt bij scenario B: Het Songfestival op anderhalve meter, met scherpe coronamaatregelen waarbij alle 41 artiesten in Rotterdam Ahoy kunnen optreden. Een aantal puntjes die handig zijn om te weten:
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
  • Het Eurovisie Songfestival zal hoe dan ook op 18, 20 en 22 mei plaatsvinden vanuit Rotterdam Ahoy.
  • Een ‘normaal’ Songfestival onder huidige omstandigheden is niet realistisch. De gezondheid van alle betrokkenen staat voorop.
  • Om veiligheid van aanwezigen maximaal te kunnen garanderen is er een veiligheids- en gezondheidsplan ontwikkeld. Ook is er een protocol dat zich kan meten aan bijvoorbeeld die van Formule 1 en UEFA. Zo kunnen in dit scenario alle deelnemers met entourage naar Rotterdam afreizen. Het maximale aantal delegatieleden is wel afgeschaald door de EBU.
  • Personen uit een land met reisbeperking kunnen inreizen met een uitzondering voor professionals uit de culturele en creatieve sector.

Publiek

  • Of publiek aanwezig kan zijn bij de shows wordt op een later moment besloten. Dit wordt uiterlijk halverwege april.
  • Als er publiek aanwezig mag zijn in Ahoy, zal dit een kleiner aantal zijn om de anderhalve meter afstand te garanderen. Staanplaatsen zijn niet mogelijk, daarom wordt de vloer volledig ingericht als greenroom.
  • Omdat de capaciteit zo sterk afneemt en er geen zicht is op uitbreiding zal de organisatie in februari beginnen met alle tickethouders terugbetalen. Hierna krijgen ze allemaal een unieke code waarmee ze later exclusief toegang kunnen krijgen tot de ticketverkoop voor de shows van 2021.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen