Opnieuw homokoppel belaagd in openbaar vervoer

Een homokoppel is in de trein richting het Gelderse Rhenen lastiggevallen door een groepje jongens. Zes belagers spraken hen aan op hun geaardheid en zeiden dat homoseksualiteit niet mag van hun geloof. Omstanders deden niets en ook de NS kwam niet te hulp, vertelt het koppel aan de Gelderlander.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Terwijl de 21-jarige Justin en de 20-jarige Esad in de trein vanuit Utrecht richting Rhenen reden, liepen er twee jongens langs die plots tegenover het koppel gingen zitten. Justin had zijn arm om Esad heen geslagen, wat voor de twee jongens een reden was om hen lastig te vallen, aldus het koppel tegen De Gelderlander.

De twee jongens stelden vervelende vragen over de geaardheid van Esad en Justin. “Ze zeiden dat homoseksualiteit niet mocht van hun geloof.” De belagers belden vrienden, waardoor even later een groep van zes jongens tegen het homokoppel stond te schreeuwen en uitschold. Uiteindelijk zijn Justin en Esad ergens anders in de trein gaan zitten om de bedreigende situatie te ontvluchten.

Geen van de andere passagiers kwam het koppel te hulp. Ook de NS ondernam geen actie. Het baart de jongens zorgen, aangezien zij het gevoel hebben dat de agressiviteit jegens de LGBT+-gemeenschap toeneemt. “Er is een groep conservatieven die steeds mondiger wordt.”

Dat de LGBT+’ers moeten uitkijken voor geweld in het openbaar vervoer is een bekend gegeven in de gemeenschap. Zo werd dragqueen Envy Peru lastiggevallen in een Amsterdamse bus. Ook moest er een man voor de rechter verschijnen na het aanvallen van iemand in de trein omdat hij “homo’s vies vindt”.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen