Ophef om (verwijderde) Facebookpost Belgische staatssecretaris

outtv, gay, news, nieuws, Theo Francken, N-VA, België, mannenlingerie, Jaimie Deblieck, Mr Gay Belgium, Jeroen Borghs, ophef, rel, social media, Facebook, sociale media
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Het begon allemaal met een artikel van Nederlandse krant De Telegraaf over een lingeriemerk speciaal voor heren. Dit maakte staatssecretaris Francken kennelijk erg boos: hij besloot het stuk op Facebook te delen met (in eerste instantie) het volgende bijschrift: “Mannen die zich schminken, die lingerie dragen, die een sacoche dragen, die zwanger worden... Draait de wereld door of ligt het gewoon aan mij?” 
 
Hij vervolgt zijn commentaar met het volgende: “Lang leve de gewone man die al die ongein niet nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen.” Belgische LHBT-belangenvereniging Çavaria heeft aangegeven officieel om excuses te gaan vragen. Çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs: “Uitspraken als deze sterken mensen met holebifobe en transfobe gedachten net in hun overtuiging. Daarom is het belangrijk dat we hier als maatschappij kordaat op reageren. We vragen dat N-VA zich van deze uitspraken distantieert en een verontschuldiging van meneer Francken lijkt ons hier wel op zijn plaats.”
 
Op sociale media reageerden mensen massaal verontwaardigd. Zo ook Mr Gay Belgium 2017, Jaimie Deblieck. Hij plaatste een uitgebreide post op Facebook in reactie op Francken’s woorden.“Ik vind ten eerste dat u als bekend figuur/politicus/staatssecretaris moet handelen ten voordele van AL uw volk. Want als politicus wilt u toch juist dat iedereen zich thuis voelt in België, een land waar iedereen gewoon zichzelf zou moeten kunnen zijn?” Ook vraagt Deblieck zich af waarom Francken holebirechten in zijn post aanhaalt, terwijl het gedeelde bericht niets met de LHBT-gemeenschap te maken heeft. Lees de hele Facebookpost van Jaimie hieronder. 
 
Staatssecretaris Francken heeft de post inmiddels verwijderd, wegens naar eigen zeggen ‘teveel misverstanden, geen prioriteit’.  
 
Bron: eigen verslaggeving, Çavaria & DeMorgen
Beeld: Facebook, via @yorickdupon (Twitter)
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen