Oklahoma: Non-binaire tiener omgekomen na geweld in schooltoiletten

Op een school in Oklahoma is een 16-jarige tiener omgekomen nadat die werd aangevallen in de toiletten. Het slachtoffer, de non-binaire Nex Benedict, werd al langer gepest, met name in de toiletten van de school. In Oklahoma is vorig jaar een wet aangenomen die stelt dat studenten enkel gebruik mogen maken van de toiletten die overeenkomen met het geslacht op hun geboorteakte.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Op 7 februari werd Nex in de vrouwentoiletten van diens middelbare school in Owasso, Oklahoma, aangevallen door een groepje oudere meiden. Diens oma, die Nex opvoedt, vertelt tegen The Independent dat de school opbelde of ze Nex wilde komen ophalen. Op school kreeg ze te horen dat Nex voor twee weken geschorst was.

"Nex had blauwe plekken en krassen op diens hoofd," vertelt ze. Nex zou zo hard geslagen zijn dat die met diens hoofd op de grond viel. De school had echter geen ambulance of politie gebeld, dus was het aan haar de taak om Nex naar het ziekenhuis te brengen.

Een dag later zakte Nex plotseling ineen in diens woonkamer. Toen de hulpdiensten arriveerden ademde Nex al niet meer. In het ziekenhuis is Nex even later overleden.

In een verklaring zegt de politie van Owasso dat ze "een zeer actief en grondig onderzoek voeren naar de gebeurtenissen die leidden tot de dood van de leerling". Volgens LGBT+-organisaties is er duidelijk sprake van een haatmisdrijf.

Nex' voogd zegt tegen The Independent: “Zoveel mensen verwachten van kinderen dat ze één ding zijn. Je moet ze zichzelf laten vinden en laten zijn wie ze zijn." Ze vervolgd: “De samenleving moet ze zien zoals ze zijn. Accepteer ze en ga door, want we zijn allemaal mensen.”

Nex is inmiddels begraven. Een fundraiser heeft al meer dan 48.000 dollar opgehaald, waarvan het grootste gedeelte aan LGBT+-organisaties zal worden gedoneerd.

Libs of Tiktok
Opvallend is dat Nex' school al eerder in het nieuws kwam vanwege een discussie over genderidentiteit. Een leraar werd ontslagen omdat die leerlingen had ondersteund bij het accepteren van hun genderidentiteit. "Als je ouders niet accepteren wie je bent... fuck hen," zou hij tegen de klas hebben gezegd. Deze uitspraak werd overgenomen door een extreem-conservatief Tiktok-account genaamd Libs of Tiktok. Vanwege de ophef die de video veroorzaakte moest de leraar vertrekken. Volgens Nex' voogd was Nex zeer ontdaan vanwege het ontslag van diens favoriete leraar.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen