Nigeriaanse presidentskandidaat wil homoseksualiteit decriminaliseren

outtv, gay, news, nieuws, nigeria, Donald Duke, homoseksualiteit, On The Coach, presidentskandidaat, decriminalisatie
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Homoseksualiteit is illegaal in Nigeria: als je seks hebt met iemand van hetzelfde geslacht loop je kans op 14 jaar gevangenisstraf. In twaalf noordelijke staten waar de sharia (‘de islamitische wet’) geldt worden homoseksuelen zelfs gestenigd. Afgelopen zondag werden er nog 57 mannen opgepakt op verdenking van homoseks, tijdens een politie-inval in een hotel.
 
In een interview in het YouTubeprogramma ‘On The Couch’ snijdt Donald Duke het onderwerp zelf aan: “Ik wil praten over gender – ik zal vragen over homorechten beantwoorden.” Vervolgens laat Duke weten dat hij homoseksuelen niet zou criminaliseren en dat hij hun rechten veilig zou stellen in de wet.
 
Duke nuanceert zijn uitspraken wel enigszins. Zo zegt hij: “Als ze hun seksualiteit tentoon willen stellen, dan is dat een belediging voor de normen van de samenleving, de huidige norm.” Eén van de presentatoren van de show, rapper Falz, vraagt daarop wat hij bedoelt met ‘hun seksualiteit tentoonstellen’. Duke vertelt vervolgens een anekdote over aankomen in New York en daar twee mannen zien zoenen, en specificeert dat hij publieke affectie bedoelt. “Houdt het in je huis.”
 
Bron: On The Couch & PinkNews
Beeld: OnTheCouch Naija/youtube
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen