New Yorker doodgestoken na voguen bij tankstation

Een New Yorkse man is bij een tankstation doodgestoken, omdat hij aan het voguen was op Beyoncé. Een groep mannen eiste dat hij stopte, waarna ze hem neerstaken. Het slachtoffer, de 28-jarige O’Shae Sibley, was erg geliefd in de New Yorkse vogue-wereld.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De New Yorkse politie onderzoekt het voorval als een haatmisdrijf. Op camerabeelden is te zien hoe de vriendengroep van Sibley het aan de stok krijgt met een groep mannen, met uiteindelijk een bloedige afloop. Volgens de vrienden van Sibley eisten de mannen dat hun groep zou stoppen met voguen op een nummer van Beyoncé. Bovendien gebruikten de mannen homofobe scheldwoorden. In het ziekenhuis overleed de danser uiteindelijk aan zijn verwondingen. 

Volgens een van zijn vrienden, Otis Pena, hadden de mannen totaal geen reden om Sibley neer te steken. In een livevideo op Facebook deelde hij na het incident zijn verhaal. "Ze hebben hem vlak voor mijn ogen vermoord. Ik zit onder zijn bloed. Ik hield zijn steekwonden dicht," vertelt hij door zijn tranen heen. "Ik probeerde druk uit te oefenen op de wond en er spoot overal bloed uit. Ze doodden hem recht in mijn armen."

Volgens de New York Times was Sibley een geliefd figuur in de New Yorkse vogue-wereld. Zangeres Beyoncé heeft gereageerd op de dood van Sibley: "Rust in kracht," staat er op haar website, als variant op "rust in vrede". 

Er zijn op dit moment nog geen verdachten aangehouden. De New Yorkse burgemeester zegt in een verklaring: "We zullen de dader vinden". 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen