Moet je zien: Freddie Mercury’s 'Love Me Like There's No Tomorrow'

Op de dag dat Freddie Mercury 73 jaar zou zijn geworden, komt zijn platenlabel met een nieuwe video voor Love Me Like There’s No Tomorrow. Het nummer is al in 1985 uitgebracht, maar zal wederom verschijnen op een nieuw verzamelalbum van de zanger. De geanimeerde video is een liefdesverhaal over twee witte bloedcellen, afgebeeld als twee mannen, waarvan er eentje geïnfecteerd raakt met hiv.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dave Rocco van Universal Music Group schrijft in een statement: “van de vele verantwoordelijkheden die we hebben ten opzichte van onze artiesten, is ervoor zorgen dat we hun nalatenschap beschermen misschien wel de belangrijkste”. Bij Freddie Mercury was het volgens hem belangrijk om ervoor te zorgen dat de frontman van de legendarische band Queen blijft prikkelen, onderwijzen en inspireren.

Om voor de video te kiezen voor twee witte bloedcellen, menen de regisseurs een goede manier te hebben gevonden om de gevolgen van hiv zonder enig stigma weer te geven. “Deze manier geeft een meer genuanceerde weergave van de problemen waar de personages in hun relatie tegen aanlopen.” In de video is bijvoorbeeld te zien hoe de maatschappij met onbegrip en ontwijking op hen reageert.Verder zie je hoe het virus zich door het lichaam van het ene personage verspreidt en dat de andere man hem blijft ondersteunen. Regisseurs Esteban Bravo en Beth David wilden, zeggen zijzelf, “een verhaal vertellen dat relevant was voor het leven van Freddie Mercury, maar niet per se over hem ging”. 

Aan het eind biedt de imposante video een positieve boodschap: “De LHBT+-gemeenschap heeft jaren moeten vechten voor gedegen onderzoek en gezondheidszorg. Hierdoor zijn miljoenen levens gered. Wij wilden die overwinning vieren.” Maar hoe de video precies eindigt, verklappen wij natuurlijk niet!

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen