Melania Trump probeert met nieuwe video homo’s ervan te overtuigen dat haar man “pro-gay” is

In een nieuwe videoboodschap richt Melania Trump zich voor het eerst specifiek op Amerikaanse homo- en biseksuelen. Volgens de First Lady is haar man Donald een grote bondgenoot van homoseksuelen in Amerika. “Ik was geschokt om erachter te komen dat mensen met veel macht mijn man proberen af te schilderen als anti-gay,” vertelt ze in de video, die gericht is aan een organisatie voor conservatieve LGBT+’ers.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Was het eerst nog "slechts" een dochter die homoseksuelen moest overtuigen van Donald Trumps welwillendheid tegenover de gemeenschap, nu probeert ook Melania Trump homo’s en lesbiennes een hart onder de riem te steken. “Ik weet dat mijn man van het Amerikaanse volk houdt. Zijn passie in het leven is om te zien hoe de burgers in dit geweldige land floreren,” zegt ze in een filmpje voor de Log Cabin Republicans, een organisatie voor conservatieve LGBT+’ers.

Ze benadrukt, net als andere pro-Trump LGBT+’ers vaak doen, dat haar man de eerste president is die het Witte Huis betrad en meteen het homohuwelijk steunde. Trumps voorganger Barack Obama was eerst een tegenstander van openstelling van het huwelijk voor homoseksuele koppels, maar draaide gedurende diens presidentschap bij. Ook benoemt Melania Trump dat haar man de eerste president is die een openlijk homoseksueel persoon heeft benoemd toet zijn kabinet.

Haar man is dus helemaal niet zo anti-gay als haar tegenstanders beweren, bedoelt ze maar te zeggen. “Ik was geschokt om erachter te komen dat mensen met veel macht mijn man proberen af te schilderen als anti-gay.”

Volgens de First Lady hoeven Republikeinse en conservatieve homoseksuelen zich niet te schamen. “Vandaag de dag zien we dat vrije denkers en onafhankelijken, zoals de Log Cabin Republicans, het zwijgen worden opgelegd, worden gecensureerd en worden gepest door de cancel culture-meute.” Vrijheid van meningsuiting moet blijven worden verdedigd, aldus de First Lady.

De argumenten van Melania Trump om de positieve houding van haar man tegenover homoseksuelen te bewijzen zijn niet nieuw en worden door LGBT+-organisaties voorzien van veel kanttekeningen. Opvallend is dat Melania, net zoals Donald Trumps dochter Tiffany deed in een speech, met geen woord sprak over transgender personen.

Barbara Simon van GLAAD, een van de grootste LGBT+-organisaties van de VS, laat aan USA Today weten dat de First Lady in haar video slechts een beperkt beeld schetst van Trumps beleid tegenover de LGBT+-gemeenschap. "We wijzen de first lady op de feiten: de regering-Trump heeft meerdere departementen ingezet om beleid te voeren tegen LGBT+-mensen die willen trouwen met wie ze liefhebben, willen werken zonder te worden ontslagen voor wie ze zijn, naar school willen gaan, een veilige slaapplaats zoeken, voor een pleegkind willen zorgen, naar de dokter moeten of een taart willen bestellen. Dit is niet het werk van een iemand die strijd voor de gelijkheid van mensen,” aldus Simon. Ook Trumps dochter Tiffany kreeg eerder kritiek op een speech voor een “Trump Pride”-bijeenkomst.

Zelfs de Log Cabin Republicans zijn niet helemaal tevreden met Trumps regering. De leider van de groep zei eerder in een interview met The Hill dat het beleid “ups en downs” kent.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen