‘Meer dan 100 klachten’ na lesbische kus in Britse tienerdramaserie

Britse publieke omroep BBC heeft veel klachten ontvangen na het uitzenden van een lesbische kus in een tienerserie. De BBC laat in een statement weten nog steeds achter de scène te staan omdat het hun missie is om elk kind te laten weten dat ze kunnen zijn wie ze willen zijn.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Duizenden jonge kijkers zagen vorige maand de kus tussen personages Cleo en Jude in de CBBC-tienerdramaserie The Next Step. De kus was onderdeel van een langere verhaallijn waarin de ontwikkeling van een romantische relatie tussen de personages werd gevolgd. Hoewel veel fans het moment prachtig vonden, kreeg de BBC volgens Metro.co.uk maar liefst meer dan 100 officiële klachten.

Hoewel de klachten niet openbaar gemaakt zijn, valt er een hoop af te leiden uit de publieke reactie van de BBC. “Wij zijn van mening dat de verhaallijn en de kus op een gevoelige en niet-sensationele manier gebracht zijn, net zoals de weergave van de zich ontwikkelende relatie tussen Jude & Cleo en ik ben bang dat we het er niet mee eens zijn dat het niet geschikt is voor de leeftijd van het publiek – CBBC portretteert regelmatig jonge heteroseksuele mensen die daten, verliefd worden en kussen, en het is een belangrijke manier om kinderen te laten zien hoe respectvolle, warme en liefdevolle relaties eruit zien”, zo is te lezen in het statement.

Naar aanleiding van de uitzending werd er een artikel gepubliceerd op website van CBBC, waarin onder andere uitgelegd wordt wat homofobie is en dat het tot en met 1967 nog illegaal was om als man een relatie met een man te hebben in Groot-Brittannië. Onder het artikel zijn bijna 700 reacties achtergelaten, waarvan een behoorlijk aantal verwijderd is ‘wegens het overtreden van de huisregels’.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen