Massa-arrestatie na “homofeest” in hotel Jakarta

In de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn 56 mannen opgepakt die aanwezig waren op een “homofeest” in een hotel. Voor negen van hen, die verantwoordelijk worden gehouden voor het organiseren van het feest, hangt een gevangenisstraf van 15 jaar boven het hoofd.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Volgens Indonesische media werd het feestje georganiseerd via een WhatsAppgroep voor homoseksuelen in Jakarta. Via “Hot Space Indonesia” werden volgens de politie sinds 2018 zulke feesten georganiseerd. Zo’n 150 personen zouden lid zijn van de chatgroep.

Afgelopen woensdag viel de politie een van de georganiseerde feestjes binnen en arresteerde 56 aanwezige mannen. Er werden in de hotelkamer onder andere condooms en seksspeeltjes gevonden. Negen verdachten zitten nog vast, op verdenking van het organiseren van het feest. Indonesische media melden dat de politie een reconstructie van de gebeurtenis aan het maken is.

Hoewel homoseksualiteit niet illegaal is in Indonesië, waarschuwen mensenrechtenorganisaties al geruime tijd voor de vijandige houding van de autoriteiten tegenover de LGBT+-gemeenschap. De organisatoren worden dan ook aangeklaagd vanwege wetgeving rond pornografie, meldt de New York Times. Indonesië kent een speciale politieafdeling die zich bezighoudt met LGBT+-activiteiten, daarnaast lekte in februari een wetsvoorstel uit die homoseksualiteit en S&M moet bestraffen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen