Madonna in opspraak om delen van Covid-19 complottheorie

Na Donald Trump en zoon Donald Trump Jr., heeft ook Madonna een storende viral video vol met complottheorieën rondom het coronavirus gedeeld. In de inmiddels verwijderde video deelt een zeer omstreden dokter haar theorieën over hydroxychloroquine en mondmaskers. Dezelfde dokter beweerde eerder onder andere dat onvruchtbaarheid komt door het hebben van seks met demonen in je slaap.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

In de video vertelt Texaanse dokter Stella Immanuel onder andere dat er allang een behandeling is voor Covid-19, namelijk het anti-malariamiddel hydroxychloroquine. Immanuel beweert talloze mensen succesvol tegen corona te hebben behandeld. “Dit is mijn heldin” schreef Madonna in de, inmiddels verwijderde, Instagrampost. De video in kwestie is door zowel Facebook als Twitter verwijderd, in het kader van de strijd tegen desinformatie over corona.

De Amerikaanse National Institutes of Health (NIH) en Food and Drug Administration (FDA) hebben beiden de doeltreffendheid van het anti-malariamiddel bij de behandeling van Covid-19 al verworpen. Uit onderzoek van het Radboudumc blijkt zelfs dat het middel de werking van een bepaald type witte bloedcellen remt, dat belangrijk is bij de bestrijding van infecties.

Maar deze beweringen zijn bij lange na niet de meest bizarre uitspraken die dokter Stella Immanuel ooit gedaan heeft. Zo zei ze volgens The Daily Beast eerder dat alien DNA gebruikt wordt in medische behandelingen en dat wetenschappers bezig zijn met een vaccinatie om te voorkomen dat mensen religieus zijn. Andere claims die ze heeft gemaakt zijn dat medische problemen zoals onvruchtbaarheid, cystes en impotentie ontstaan door het hebben van seks met heksen en demonen in een droomwereld.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen