Lesbische tiener opgesloten door ouders na coming-out

lesbie, lebsienne, rome, italie, italy, lesbian, teenager, tiener, lesbisch, lhbt, lgbtq, lgbt, lhbti, holebi, nieuws, gay news, gay nieuws, outtv, gay center
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Gay Center, een LHBT+ organisatie in Rome, zei dat de 17-jarige vorige week werd bevrijd nadat ze de hulplijn van de organisatie had gebeld. Haar bevrijding werd uitgevoerd in samenwerking met een speciale anti-discriminatie team binnen de politie (OSCAD). Fabrizio Marrazzo, woordvoerder van Gay Center, vertelde PinkNews dat de ouders van de lesbische tiener haar onder dwang ongeveer een jaar thuis hebben gehouden. Enkel in zeldzame gevallen kreeg ze toestemming het huis te verlaten.
 
Volgens Marrazzo was het meisje 16 jaar oud toen ze uit de kast kwam bij haar familie. Vanaf dit moment zou haar leven in een nachtmerrie zijn veranderd, vertelde Marrazzo. Zo werd ze weerhouden om naar school te gaan en onderworpen aan fysieke en mentale mishandeling. Hij vertelt verder dat het tienermeisje momenteel veilig is en ondersteund wordt door de organisatie bij heropbouwen van haar leven. Marrazzo geeft aan dat deze situatie de noodzaak aantoont voor wetgevers om een wetgeving tegen homo- en transfobie door te voeren.
 
In Italië zijn er momenteel geen wetgevingen tegen homofobie en transfobie. In 2013 was er een conceptversie van een wetgeving goedgekeurd die de definitie van een hate crime zou uitbreiden tot discriminatie op basis van genderidentiteit en seksuele geaardheid. Echter is hier de afgelopen vijf jaar niks van gekomen in de Senaat. Marrazzo zegt dat het ook tijd is om op formele wijze te protesteren tegen het stilzitten van de Senaat.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen