Lesbisch koppel aangevallen tijdens Amsterdam Pride

Katya Sazanova (29) en Ana Camboim (26) liepen zaterdagochtend hand in hand na een gezellige nacht uit in Amsterdam. Toen werd het verliefde koppel lastiggevallen door twee mannen op een scooter. In eerste instantie vroegen ze: “Oh, jullie zijn zo hot, mogen we met jullie meedoen?” Camboim maakte duidelijk dat ze gewoon door moesten rijden, echter zagen de twee jongens dit als reden om de vrouwen in elkaar te slaan.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Beiden vrouwen kregen o.a. een dreun in hun gezicht te pakken en moesten verder met blauwe plekken, een gezwollen neus en een kapotte lip. “Het was zo beangstigend. We hebben thuis alleen maar gehuild. Mensen kijken weleens op als we elkaars hand vasthouden, maar nog nooit zijn mensen fysiek geweest,” liet Sazanova weten aan Het Parool. “Mijn vriendin komt uit Brazilië en ik uit Kazachstan. We zouden misschien zoiets in ons eigen land verwachten maar niet in Amsterdam. En dan gebeurt het ook nog tijdens de Pride.”

Het stel deed vervolgens aangifte bij Roze in Blauw. De politie gaf echter aan dat de kans dat de daders gepakt worden zeer klein is: “Het was donker, ze hadden een zwarte scooter en we hebben het nummerbord niet onthouden. Daar dachten we op dat moment echt niet aan.”

Het stel maakte in hun gesprek met Het Parool ook duidelijk waarom het incident het belang van Pride benadrukt: “Mensen vragen soms: waarom vier je Pride? Waarom is het nodig het erover te hebben? Hierom. Wat ons is overkomen, kan elk koppel overkomen. Het gebeurt nog steeds, ook in Amsterdam.”

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen