Joe Biden geeft als eerste ooit kabinetspost aan trans persoon

Transgender vrouw Rachel Levine is geselecteerd als assistent-minister van Gezondheidszorg in het kabinet van Joe Biden. Levine zou zo eerste trans persoon ooit zijn die door de Senaat is benoemd.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Levine is momenteel de minister van Gezondheidszorg in Pennsylvania, waar ze verantwoordelijk is voor de bestrijding van het coronavirus. In die rol kreeg ze te maken met transfobe opmerkingen van tegenstanders. De gouverneur van Pennsylvania verdedigde Levine toen door haar een "zeer vaardig, gewaardeerd en bekwaam lid van mijn regering" te noemen.

Nu heeft ook aanstaand president Joe Biden haar kwaliteiten opgemerkt. In een persbericht waardeert de president-elect haar "stabiele leiderschap" en "essentiële expertise".

Levine zal een grote rol gaan spelen in het bestrijden van de coronapandemie, aangevoerd door aanstaand minister van Volksgezondheid Xavier Becerra. Hij is de eerste Latijns-Amerikaanse persoon op die functie.

Volgens Biden is Levine "een historische en zeer gekwalificeerde keuze". Naast de benoeming van Levine heeft Biden eerder al naar buiten gebracht Pete Buttigieg de eerste homoseksuele minister ooit te maken. Hij wordt verantwoordelijk voor infrastructuur.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen