Iraanse homo (20) onthoofd door broer en neven

Een Iraanse homoseksuele jongen is door zijn broer en neven onthoofd, nadat zij zijn seksuele geaardheid ontdekten. De 20-jarige Alireza Fazeli Monfared had plannen om naar Europa te vluchten. Zijn vriend wachtte op hem in Turkije, om vanuit daar samen asiel aan te vragen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat melden verschillende Iraanse media en de LGBT+-organisatie 6Rang. De familieleden van Alireza vonden een brief van het Iraanse leger, waarin stond dat hij geweigerd was voor de dienstplicht vanwege zijn seksuele geaardheid.

Zijn familieleden haalden hem vervolgens op uit zijn huis, met de smoes dat Alireza's vader hem wilde spreken. Niet veel later werd hij vermoord. Zijn familieleden dumpten hem vervolgens onder een boom en vertelde zijn moeder waar ze het lichaam kon vinden.

Alireza's vriend, die in Turkijke verblijft, vertelt tegen 6Rang dat de moeder van het slachtoffer "in shock" is. De LGBT+-organisatie beschuldigd het Iraanse leger de moord mogelijk te hebben gemaakt. Simpelweg vanwege de brief die Alireza ontving besloten zijn familieleden om hem om het leven te brengen. "Dit bevestigt de behoefte om homoseksualiteit te legaliseren, om veiligheidsrisico's te voorkomen," schrijft de organisatie.

BBC Persia heeft audioberichten in handen waarin duidelijk wordt dat Alireza vreesde voor zijn leven en probeerde Iran te ontvluchten. Hij zou naar zijn vriend toegaan, die vanuit Turkije asiel in Europa wilde aanvragen.

Activisten benadrukken mishandelingen die homoseksuelen ervaren in Iran aan de orde van de dag zijn en roepen mensenrechtenorganisaties op om nog meer aandacht te besteden aan de Iraanse LGBT+-gemeenschap.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen