Interview met Raf van danstrio Trinxx!

Trinxx, Raf van Puymenbroeck, Maxime Jottay, Bert van Compernolle, Holland’s Got Talent, Belgium’s Got Talent, gay, queer, lgbt, dans, holebi, outtv
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Met zijn drieën doen ze de moeilijkste pasjes op de hoogste hakken met één doel voor ogen: de traditionele (en veelal stereotypische) opvattingen over gender uitdagen en doorbreken! Ze wisten de jury en de kijkers van Holland’s Got Talent te verrassen met spectaculaire optredens en hebben op deze manier een welverdiende plek in de finale bemachtigd.

Het behalen van de finale is al een hele prestatie op zich. Raf liet weten dat de ervaring nog leuker is dan Belgium’s Got Talent waar Trinxx vorig jaar aan deelnam. Hij was vol lof over het podium, de jury en natuurlijk: de positieve reacties van het publiek. Hoe mensen reageren op een optreden kan namelijk vrij onvoorspelbaar zijn. Hun ervaring bij Belgium’s Got Talent in 2018 beschouwt Raf als een enorme hulpmiddel voor Holland’s Got Talent. Hierdoor wist de groep strategisch te letten op welke showelementen interessant zijn voor een jury en waar de verwachtingen liggen. Mede hierdoor konden de jongens op zelfverzekerde wijze het podium betreden en sloegen ze de spijker meerdere malen op de kop!

In de halve finale gaf Trinxx alles wat ze konden geven in de vorm van een sterke boodschap, aldus Raf. Met hun optreden hoopt de groep het volgende mee te geven aan alle kijkers: je hoeft niet bang te zijn om jezelf te wezen! Als team verheugen zij zich op de finale en de act die ze hiervoor hebben samengesteld. Volgens Raf hopen ze alle drie het publiek nog één keer te kunnen verrassen met iets bijzonders. Hoewel ze nog bezig zijn met het aanscherpen van hun grande finale, liet Raf weten dat ze meerdere verrassingen in petto hebben…

Zoals eerder werd benoemd, hoopt Raf met de groep het vermeende genderstereotype te doorbreken en dit bespreekbaar te maken. Nu ze op de Nederlandse buis te zien zijn hoopt hij dat hun zichtbaarheid als gespreksopener kan dienen onder de ‘standaardgezinnen’. Nederlanders zijn meer uitgesproken volgens Raf. Ze krijgen van het Nederlandse publiek veel uiteenlopende reacties: van persoonlijke verhalen en dankberichten tot homofobische opmerkingen. ‘’Maar dat hoort er nou eenmaal bij’’, aldus Raf.

Wat is de ultieme droom van Trinxx? Om elke Pride over de hele wereld bij te wonen en daar hun boodschap via dans te kunnen verspreiden en mensen te inspireren. Wij zijn heel erg benieuwd naar de finale en wensen de jongens van Trinxx veel succes toe: Break a leg, maar zorg dat de hakken heel blijven!

De finale wordt op zaterdag 16 maart uitgezonden op RTL 4 om 20.00 uur.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen