Indonesisch koppel krijgt zweepslagen na beschuldiging van ‘homoseks’

outtv, gay, indoniesie, zweepslagen
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De mannen werden eerder dit jaar door een menigte burgers opgepakt in een schoonheidssalon, meldt DailyMail. Samen met 15 anderen kregen ze zweepslagen op een podium voor de moskee in Banda Aceh, de hoofdstad van de provincie. Ze moesten volledig witte kleding aan, waarna een beul hen klappen gaf met de zweep. Het publiek moedigde de beul aan en riep ‘sla harder’ terwijl de mannen werden geslagen.

Het is de tweede keer dit jaar dat een homostel deze straf krijgt in Aceh, wat de toenemende discriminatie waar de LHBT-gemeenschap van Indonesië mee te maken heeft alleen maar aansterkt. Het stel dat het meest recentelijke slachtoffer was, werd door een rechtbank schuldig bevonden van het hebben van homoseks, iets wat niet verboden is in Indonesië.

Aceh is de enige regio in Indonesië waar de Sharia, de Islamitische Wet, wordt gehandhaafd. Het publiekelijk uitdelen van zweepslagen is een vorm van bestraffing die er vaak wordt gebruikt. Een woordvoerder van de regio zegt: ‘Hopelijk zijn de zweepslagen die we vandaag meemaken een les voor mensen om de Sharia niet de overtreden.’
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen