Hooggerechtshof Trinidad en Tobago decriminaliseert seks tussen mensen van hetzelfde geslacht

outtv, gay, trinidad en tobago, hooggerechtshof, same sex
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
In de aanvechting die Jones, die op de foto te zien is, in februari 2017 deed zei hij dat secties 13 en 16 van de wet ongrondwettig waren. Het Hooggerechtshof besliste toen in zijn gelijk door de secties, die nog uit het koloniale tijdperk stammen, op te heffen. De regering stak hier toen een stokje voor. Afgelopen donderdag maakte de rechtbank de beslissing om een aantal aanpassingen te doen, en de secties dus niet helemaal op te heffen. De rechter besliste dat twee instemmende volwassenen van het zelfde geslacht seks kunnen hebben en hier niet voor veroordeeld zullen worden.

De rechter gaf aan dat de woorden ‘zonder toestemming’ toegevoegd moeten worden aan sectie 13 van de wet. Deze is dan als volgt: ‘In deze sectie betekent ‘buggery’ het hebben van anale seks zonder toestemming door een man met een man of door een man met een vrouw.’ Ook sectie 16 wordt aangepast met de woorden ‘personen’ in plaats van ‘man en vrouw’. Die sectie zal dan spreken over geslachtsgemeenschap tussen twee instemmende volwassenen.

Volgens de rechter was dit de ‘minst opdringerige manier’ om het probleem met de secties op te lossen. De regering gaat de beslissing aanhangig maken bij de hoogste rechtbank, de Privy Council in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Gaystarnews
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen