Grootste onderwijsbond in V.K. wil LGBT-lessen verplicht maken op basisscholen

out, OUTtv, lhbt, gay, gay nieuws, homo, nieuws
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De National Education Union, de grootste onderwijsbond van het Verenigd Koninkrijk, heeft ermee ingestemd campagne te voeren voor de regering om LHBT + educatie verplicht te maken in het basis- en voortgezet onderwijs.

Mary Bousted, een algemeen secretaris bij de National Education Union, zei dat scholen geen LHBT + problemen kunnen aanpakken als ze niet in staat zijn om openlijk en positief te praten over hun plaats in de samenleving, zowel nu als in het verleden. "Stilte over LGBT + mensen is de verkeerde aanpak en voedt homofoob pesten, ongelijkheid voor LHBT + -werkers en haatmisdrijven."

Volgens The Independent, zei Annette Pryce van de NEU executive dat er gevallen zijn geweest waarin ouders de LGBT + -leraren belachelijk maakten in WhatsApp groepen en zeiden dat de LGBT+ leraren niet in staat zijn om les te geven. ‘’Het is 2019, niet 1987. We moeten ervoor zorgen dat we deze keer de juiste boodschap sturen naar onze leden, onze regering en onze scholen." zei Pryce.

Momenteel wordt van middelbare scholen al verwacht dat ze LGBT + -informatie in hun lessen opnemen, terwijl basisscholen dit kunnen doen als ze vinden dat dit op de juiste leeftijd is.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen