Grindr lanceert initiatief om racisme en discriminatie tegen te gaan

outtv, gay, grindr, kindr, initiatief, discriminatie, racisme
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Op de ‘Kindr Grindr’ website vertellen de makers van de app: “Bij Grindr zijn we into diversiteit, inclusiviteit en gebruikers die elkaar met respect behandelen. We zijn niet into racisme, pesten of andere vormen van giftig gedrag. Dit zijn onze voorkeuren en we hebben onze gebruikersvoorwaarden hierop aangepast, zodat ze beter aansluiten. Dezelfde app. Nieuwe regels.” In de nieuwe gebruikersvoorwaarden staat onder andere dat discriminerende taal in de profielen van gebruikers niet meer is toegestaan en dat iedereen die de nieuwe regels overtreedt onder de loep zal worden genomen door een moderator.

Landen Zumwalt, hoofd van communicatie bij Grindr, zegt in een statement: “Seksueel racisme, transfobie, fat and femme shaming en andere vormen van buitensluiten zoals het stigmatiseren van mensen die leven met hiv zijn doordringende problemen binnen de LHBT-community.” Hij zegt dat Grindr de verantwoordelijkheid heeft om haar gebruikers te beschermen, maar ook om een nieuwe standaard voor de gehele community neer te zetten.

Op de Kindr website zijn onder andere video’s te zien waarin gebruikers van de app vertellen over discriminerende berichten die zij hebben gehad. De eerste video begint met de uitspraken die veel gebruikers over zich heen hebben gekregen zoals ‘ga terug naar Mexico’ en ‘jij bent de reden dat Ebola bestaat’. De video gaat verder in op wat de uitspraken met deze mensen doen en welke effecten ze hebben op hun dagelijks leven.

Bekijk de eerste video hieronder:
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen