Grafisch ontwerper geeft Pride vlag een make-over

outtv, gay, news, Pride, Pride flag, Pride vlag, Daniel Quasar, intersectional, intersectioneel
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De driehoek wijst naar rechts, wat volgens Daniel Quasar, ontwerper van de nieuwe vlag, een vooruitgaande beweging moet uitbeelden. De witte, roze en lichtblauwe lijnen komen uit de transgender vlag. De kleuren bruin en zwart representeren de people of color en “diegene die leven met aids, zij die niet langer leven en het stigma dat om hen heen hangt,” aldus Quasar.
 
Quasar kwam op het idee voor de nieuwe vlag naar aanleiding van een andere versie die het Philadelphia Office of LGBT Affairs had gemaakt. Zij hadden een zwarte en bruine streep aan de vlag toegevoegd, om de people of color te representeren. “Ik had het gevoel dat er meer denkwerk in het design en de nadruk van de vlag moest, om het meer betekenis te geven,” zegt de grafisch ontwerper op Facebook.
 
De initiatiefnemer zegt dat de zes regenboogkleuren afgescheiden moeten zijn van de nieuwe strepen, omdat ze een verschillende betekenis hebben. ‘“En om de focus en nadruk te verleggen naar wat in onze belangrijk is in onzes huidige klimaat binnen de community.” Om de vlag echt te laten maken is de ontwerper een Kickstarter begonnen, om geld op te halen voor de productie kosten. De teller staat na een week al op ruim 21.000 euro. Het streefbedrag was 14.000 euro.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen