Gay tiener pleegt zelfmoord door pesterijen

nieuws, gay nieuws, lhbt, lgbt, nigel shelby, out, OUTtv
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Shelby zat in de 9e klas in Huntsville, Alabama en zou wegens zijn geaardheid met pesterijen te maken krijgen. Op 19 april pleegde de 15-jarige jongen zelfmoord. Nadia M. Richardson, oud-student van dezelfde middelbare school, schreef het volgende over zijn dood: ‘’Ik ben nog steeds bezig met het verwerken van dit verlies.’’ Richardson staat tevens achter het stuur van een bewustwordingscampagne over geestelijke gezondheid.

‘’We hebben zoveel te begrijpen en zo veel werk te verzetten. Racisme, seksisme, homofobie, classisme; dit speelt allemaal een rol. Pesten is een bijproduct van een wereld die slecht uitgerust is om datgene op te nemen dat anders wordt geacht. Hierdoor ontstaat psychologisch schadelijke anesthesie en blijven veel geïsoleerde, zelf hatende en depressieve mensen achter. Schuif de nodige gesprekken hieromtrent niet uit de weg. De kosten daarvan zijn te hoog.’’, aldus Richardson.

Een GoFundMe-pagina hoopte 10.000 dollar op te halen om Shelby's moeder te ondersteunen in deze zware tijd en de begrafeniskosten te dekken. Het uiteindelijke bedrag heeft het doel significant overschreden: er is inmiddels 27.000 dollar opgehaald.

 

Bron:PinkNews
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen