'Facebook liet gericht conversietherapiereclames zien aan jonge homoseksuelen'

OUTtv, gay, news, nieuws, The Telegraph, conversietherapie, advertenties, reclame, homo's, lesbiennes, homoseksuelen
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
LHBT’s klaagden al langere tijd over hoe ze regelmatig geconfronteerd werden met advertenties die ‘seksuele zuiverheid’ en conversietherapie voor homoseksuelen en lesbiennes promoten op Facebook. Als ze via de functie ‘waarom zie ik deze advertentie’ de reden opvroegen, kregen ze te zien dat het sociale media platform had gemerkt dat ze interesse hadden in ‘genderproblemen’ of LHBTQ-pagina's. 
 
Een jonge man vertelt hoe hij schrok van een advertentie voor ‘Hulp voor mannen die vallen op hetzelfde geslacht’, geschreven door een evangelische ‘conversietherapeut’. “Ik vind het best onverantwoordelijk dat Facebook een advertentie die jaagt op homoseksuele mannen met psychische gezondheidsproblemen op zo’n negatieve wijze toelaat op hun homepage”, zo vertelt de man in kwestie, Alistair Ryder, aan The Telegraph. 
 
Griff Ferris, juridisch en beleidsdeskundige voor Big Brother Watch, hekelt Facebook voor het toestaan van een dergelijke advertentie op hun platform. “Dat Facebook dit niet alleen toestond, maar ook nog verdiende aan zo’n gerichte advertentie verborgen als een hulpaanbod die jaagt op jonge mannen, in het bijzonder wat betreft iets persoonlijks als hun seksualiteit, is walgelijk en dystopisch.” 
 
Volgens het advertentiebeleid van de website, mogen Facebookadvertenties ‘geen inhoud bevatten die persoonlijke eigenschappen (zoals bijvoorbeeld seksuele geaardheid) suggereert’. Een woordvoerder van het bedrijf laat The Telegraph weten dat de advertenties in kwestie zijn verwijderd: “We hebben die advertenties afgekeurd en ze zijn niet langer te zien op Facebook.” 
 
Bron: The Telegraph & Advocate
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen