Ethiopische autoriteiten jagen op bijeenkomsten homoseksuelen

Veiligheidstroepen in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba zijn actief locaties aan het opsporen waar homoseksuelen bijeenkomen. Volgens persbureau Reuters gaat het om plekken waar mannen naartoe gaan om seks te hebben.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het Addis Abeba Veiligheids- en Administratiebureau, een overheidsinstantie, zegt dat het actie onderneemt "tegen instellingen waar homoseksuele handelingen worden gepleegd", naar aanleiding van tips van het publiek. Het bureau zegt al een inval te hebben gedaan in een pension in de stad. Het is niet duidelijk of daarbij ook homoseksuelen zijn opgepakt.

"Als er enige sympathie is voor degenen die deze afschuwelijke daad begaan, die door mens en God wordt gehaat, zal het bureau actie blijven ondernemen", zegt het stadsbestuur in een bericht op Facebook.

Seks tussen personen van hetzelfde geslacht is bij wet verboden in Ethiopië, maar er zijn geen recente meldingen van mensen die hiervoor veroordeeld zijn.

In verschillende Afrikaanse landen staat de positie van LGBT+'ers onder druk. In Oeganda is recentelijk een zeer strenge wet aangenomen, die zelfs het identificeren als LGBT+ strafbaar stelt. Ook in Kenia en Ghana zijn er voorstellen voor zo'n soortgelijke wet. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen