Ellie Lust stopt bij Politie Amsterdam

ellie lust, roze in blauw, politie, amsterdam, politie amsterdam, lhbt, lgbt, lgbtq, holebi, nieuws, news, outtv,
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Komend weekend verschijnt er een interview in Het Parool met Ellie Lust, waarin ze vertelt dat ze voor het blok werd gezet door de politieleiding. Zo moest ze een keuze maken tussen haar werk op tv of bij de politie, volgens Lust. Ellie Lust was al sinds 1987 werkzaam bij de politie. Twintig jaar later begon ze als woordvoerder, een rol waarin Lust het netwerk Roze in Blauw voor homoseksuele agenten startte. Verder konden we haar regelmatig zien bij opsporingsprogramma’s. In 2016 deed Lust mee aan Wie is de Mol? en eerder dit jaar werd het eerste seizoen van Ellie op Patrouille uitgezonden.
 
"Ik dacht: het kan toch niet wáár zijn, mijn pistool inleveren, en mijn legitimatie, en mijn uniform - ik zág het mezelf niet doen. Want ik bén toch van de politie? En ik wil niet zielig doen, maar ik wil wel eerlijk zeggen hoe het is gegaan. Het heeft me zo ontzettend veel pijn gedaan." vertelde Lust over het ultimatum tegen Het Parool.
 
Volgens Lust zou haar functie veranderen in het blijf-scenario. De politieleiding liet weten een passende functie voor haar te vinden binnen het korps, maar noemde niks over het woordvoerderschap. Naar eigen zeggen ervoer Lust dit als een optie waar ze sowieso niet voor zou kiezen. ''Ik ben een integer mens en ik voel me niet integer behandeld. Ik kon al niet meer blijven."
 
 
Bron: Het Parool
Beeld: ANP
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen