Eerste Mumbai Pride sinds legalisering van gay seks

Mumbai, gay, pride, sex, lgbt+, lgbtq, lhbt, holebi, india, Azië, gaypride, nieuws, news, outtv
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Co-organisator Ankit Bhuptani sprak met GNS en noemde de viering 'fabulous'. Hij legde uit waarom deze specifieke Pride een bijzondere betekenis had voor de LGBT+ gemeenschap: ''Ik werd sinds mijn geboorte gezien als een crimineel. Voor het eerst kon ik zeggen dat ik niet langer een crimineel ben in mijn eigen land.''
 
De activist benadrukte dat dit de eerste Pride optocht was waar niemand maskers droeg in India. Voordat gay seks gelegaliseerd werd, droegen Indiase LGBT+ mensen maskers tijdens de Pride uit angst om gearresteerd te worden. Maar volgens Bhuptani voelde iedereen zich dit jaar vrij genoeg om openlijk LGBT+ te zijn zonder angst. Hij zei ook dat dit de eerste keer was dat de lokale gemeenschap en veel heteroseksuele bondgenoten het evenement steunden.
 
Echter zijn er nog wel enkele problemen om aan te pakken. De activist lichtte toe dat de gemeenschap momenteel twee gevechten op loer hebben liggen om vooruit te gaan. Momenteel zijn er nog geen antidiscriminatiewetten ter bescherming van de LGBT+ gemeenschap. Daarnaast worden de rechten van transgender en interseks mensen niet volledig erkend in het land.
 
 
Bron: Gay Star News
Beeld: QGraphy
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen