Een kort stukje over Stukjes van David

Sinds kort in de boekhandel; Een roman over de schrijnende zoektocht naar identiteit in een wereld waarin (zelf)acceptatie alles behalve vanzelfsprekend is. Stukjes van David, geschreven door Joris Hoekstra, volgt de paradoxale ervaringen die de jonge David ervaart in de gayscene.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

In Stukjes van David maakt de aantrekkelijke protagonist kennis met de diversiteit van de gayscene. Zijn beleving loopt hier echter uiteen; van saamhorigheid en warmte, naar zelfhaat en destructie. Het verhaal formuleert existentiële vragen die uiterst herkenbaar zijn voor vele queer jongeren: Welke trauma’s kleven aan je en welke kun je van je afschudden? Waar ligt de grens tussen liefde en misbruik? In het debuutroman van Joris Hoekstra (1988) worden actuele thema’s als identiteit, seksualiteit, drugsgebruik, inclusiviteit en mentale gezondheid op de voorgrond gebracht.

Deze nog altijd relevante thema’s dienden tevens als Joris zijn drijfveren. Met het schrijven van dit boek moet de bespreekbaarheid omtrent seksualiteit, depressie en zelfdestructie bevorderd worden. Daarnaast benadrukt hij het belang van voldoende verhalen waarmee (jonge) LGBT+-ers zich kunnen vereenzelvigen.

De algehele boodschap overtreft commercie: het boek dient volgens de schrijver voor maatschappelijke doeleinden. Hierom zal een groot deel van de opbrengsten gedoneerd worden aan COC-Nederland!

Bestel Stukjes van David op jorishoekstra.nl of bij je (roze) boekhandel, zoals Vrolijk in Amsterdam, Savannah Bay in Utrecht of Kartonnen Dozen in Antwerpen!

Over Joris Hoekstra 'Wat ik fascinerend aan het leven vind, is dat mensen in meerdere werelden kunnen leven en functioneren. Deze werelden kennen hun eigen gebruiken, tegenstrijdigheden, pijn en vreugde. Als mensen uit verschillende werelden elkaar kruisen, kunnen er eigenaardige of zelfs absurdistische momenten ontstaan die het leven kleur geven.' Joris Hoekstra woont samen met zijn vriend en hond in Utrecht.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen