Echtgenoot Pete Buttigieg annuleert fundraiser in gaybar vanwege strippaal

De man van de Amerikaanse presidentskandidaat Pete Buttigieg heeft een geldinzamelingsactie in een gaybar geannuleerd, omdat de bar een strippaal niet weg wilde halen. De potentiële ‘First Gentleman’ zou de paal “ongepast” hebben gevonden.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De bar, The Dark Lady in de staat Rhode Island, reageert in een facebookbericht teleurgesteld op het besluit. “Dit is wat een homoseksuele kandidaat de gemeenschap aandoet.” Tegen de lokale tv-zender WPRI TV trekt de eigenaar van de bar Buck Aspirino nog feller van leer: “Ze vroegen ons om de paal te verwijderen. Die paal is er al sinds wij begonnen zijn… en die paal gaat helemaal nergens heen. We zijn geschokt, want ze wisten precies hoe de club eruit ziet.”

Buttigiegs man, Chasten, zou afgelopen vrijdag na een campagne-evenement in een hotel doorgaan naar de bar om geld in te zamelen. Volgens Aspirino werd het evenement in zijn bar afgeblazen toen hij weigerde de paal weg te halen.  

Het campagneteam van Buttigieg reageerde noch ontkennend noch bevestigend op het voorval. “Pete en Chasten weten beide uit eigen ervaringen hoe belangrijk het is voor leden van de LHBT+-gemeenschap om een veilige plek te hebben. Ons campagneteam zou nooit met opzet zo’n plek schofferen.”

Toch vindt Aspirino het jammer dat de campagne uitweek naar een “heterolocatie” in plaats van eentje die gericht is op de LHBT+-gemeenschap. “Bij een openlijk homoseksuele presidentskandidaat had ik wel verwacht dat die meer steun aan zijn eigen gemeenschap zou geven. De danspaal is wie wij zijn. Als je aan een paal wil dansen, dan kan dat hier.”

Pete Buttigieg is de eerste openlijk homoseksuele presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Hij is een voormalig burgemeester van het middelgrote stadje South Bend. Lees hier het profiel dat wij over hem schreven

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen