Duitse voetballers tekenen voor LGBT+-campagne om gay collega’s te steunen

Het is een prachtige dag voor progressie. Ruim 800 voetballers in Duitsland hebben getekend om mee te doen aan een campagne van Duits voetbalmagazine 11Freunde onder de slogan; U kunt op ons rekenen! Deze campagne is bedoeld om een tegengeluid te geven aan de aanwezige homofobie binnen de voetbalcultuur.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het laatste nummer van het tijdschrift heeft verschillende covers met diverse voetballers die borden vasthouden waarop staat: "Ihr könnt auf uns zählen!" ("U kunt op ons rekenen!"). Onder de voetbalsterren van de cover bevinden zich Bundesliga-spelers Max Kruse en Christopher Trimmel van Union Berlin, evenals Dedryck Boyata en Niklas Stark van Hertha Berlin. Sebastian Ohlsson van tweedeklasser St. Pauli en de Duitse internationale doelman Almuth Schult zijn ook inbegrepen.

Er is nog steeds geen openlijk homoseksuele speler in het professionele herenvoetbal. "De angst om aangevallen of uitgesloten te worden of om iemands carrière als profvoetballer in gevaar te brengen is blijkbaar nog zo groot dat homo-voetballers nog steeds denken dat ze hun seksualiteit moeten verbergen." luidde een tweet die werd gedeeld door onder meer Duitsland- en Wolfsburg-aanvoerder Alexandra Popp en Borussia Dortmund Chief Executive Hans-Joachim Watzke.

De LGBT+- campagne is niet bedoeld om voetballers te dwingen uit de kast te komen, maar om ze een hart onder de riem te steken. "Ik heb zeker begrip voor collega’s die het liever voor zichzelf houden", zei Union Berlin-spits Max Kruse. "Maar als één van mijn teamgenoten uit de kast zou komen, zal ik hem beschermen tegen de idioten die er zijn."

De campagne gaat verder dan alleen online en in het magazine. Sinds de publicatie hebben verschillende Duitse voetbalfans en sportjournalisten vergelijkbare foto’s geplaatst op social media met borden met dezelfde tekst om hun steun te betuigen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen