Duitse acteurs komen massaal uit de kast

185 Duitse acteurs zijn uit de kast gekomen als LGBT+ en/of non-binair door een manifest te ondertekenen onder de hashtag #ActOut. Met deze bijzondere actie hoopt de groep het debat omtrent zichtbaarheid van LGBT+'ers in entertainment te bevorderen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Mark Waschke, Ulrich Matthes, Anna Holmes, Tucké Royale en Karin Hanczewski. Dit is nog maar een willekeurige greep uit de lange lijst van acteurs die het manifest hebben ondertekend.

In het manifest, genaamd #ActOut, geeft de groep aan niet in eerder in staat te zijn geweest om hier openlijk over te praten. Ze schrijven: ‘’Al te vaak zijn velen van ons gewaarschuwd - zij het door managers, casting-agents, collega's, producenten, redacteuren, regisseurs, etc. - om te zwijgen over onze seksuele geaardheid en genderidentiteiten om onze carrières niet in gevaar te brengen.’’ Maar dat is nu afgelopen, aldus de groep in het manifest.

Actrice Karin Hanczewski benadrukt o.a. dat lesbische actrices vaak niet uit de kast durven te komen wegens het risico overgeslagen te worden voor rollen, met name die waarbij ze een begeerlijke vrouw moeten spelen voor het mannelijke publiek.

Volgens de groep is het Duitse publiek klaar voor meer diversiteit. Zo roepen ze op om zowel op het witte doek als op de televisie meer vertegenwoordiging te vertonen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen