Burgemeester Toulouse maakt dragqueen-voorleesmiddag 18+ na druk van extreemrechts

Een voorleesmiddag in de bibliotheek van Toulouse voor kinderen van 3 tot 6 jaar moest worden "geheroriënteerd" na druk van een extreemrechtse organisatie. De reden? Dragqueens kwamen voorlezen. De burgemeester maakte het voorleesevenement daarom "exclusief voor volwassenen".
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het concept Drag Queen Story Time, waarbij queens aan kinderen voorlezen, is al langer op de radar van rechtsextremistische organisaties. Niet alleen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar nu ook in het Zuid-Franse Toulouse.

In de gemeentelijke bibliotheek zouden dragqueens voorlezen uit kinderboeken, totdat de extreemrechtse organisatie Furie Française er ophef over maakte. Een petitie om het evenement af te gelasten werd vijfduizend keer ondertekend. De organisatie is tegen het gebruik van belastinggeld voor het evenement en noemt het "hyperseksuele politieke LGBT+-propaganda" voor kinderen.

De burgemeester geeft aan niet op de hoogte te zijn geweest van het evenement en vreest dat kinderen "gedestabiliseerd" zouden kunnen worden door het evenement. De gemeenteraad heeft er geen goedkeuring aan gegeven, aldus de burgemeester. Daarom wordt het evenement "geheroriënteerd", wat inhoudt dat enkel volwassenen nog welkom zijn om te luisteren naar voorgelezen kinderboeken. De doelgroep was kinderen van 3 tot 6 jaar.

Toch geeft de burgemeester ook aan discriminatie tegen de aanwezige dragqueens af te keuren evenals de extreemrechtse organisatie.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen