Braziliaanse LGBT+-activist neergeschoten en in brand gestoken

Op zaterdag 2 mei is het lichaam van de 25-jarige Lindolfo Kosmaski gevonden. De LGBT+-activist lag met twee kogelschoten op straat in de Braziliaanse regio Campos Gerais. Zijn lichaam werd in een verkoolde staat aangetroffen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Met twee kogelschoten en een in brand gestoken lichaam werd Lindolfo Kosmaski gevonden. Volgens de neef van het slachtoffer was Kosmaski bekend in de regio. “Voordat hij stierf, kocht hij voor iedereen bier en verdween. Hij liet zijn telefoon achter.” Volgens een vriend zou de 25-jarige een aantal dagen voordat hij stierf met de dood zijn bedreigd.

Behalve dat hij een LGBT-activist was, was het slachtoffer een docent op een openbare school en volgde hij de Education Science and Mathematics masteropleiding aan de Federale Universiteit van Paraná. Kosmaski was in 2020 ook kandidaat voor gemeenteraadslid. Hij werkte tevens voor de Arbeiderspartij en zat in de Landless Workers Movement, een beweging die zich inzet voor de lage middenklasse en armen.

De politie van Paraná zegt dat de dader nog niet is geïdentificeerd, maar dat er gespeculeerd wordt op een homofoob motief. De Arbeiderspartij reageert geschokt. “In deze tijd van pijn bieden we alle solidariteit aan familie, vrienden en we hopen dat de bevoegde instanties het onderzoek kunnen versnellen en de verantwoordelijken voor deze gruwelijke misdaad kunnen vinden. LGBT+-fobie is een misdaad en in een democratische samenleving is er geen ruimte voor haat en onverdraagzaamheid.”

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen