Billboards in Polen: Houd van je kind, wat hun identiteit ook is

“Hou van me, mama en papa” Dat is de slogan die in Warschau, Wrocław en Poznań is opgehangen. LGBT+-activisten, waaronder de in Warschau gevestigde Miłość Nie Wyklucza-stichting, hebben een ongebruikelijke campagne opgestart om een maatschappelijk tegengeluid te geven in het conservatieve land. De campagne is een reactie op een overvloed aan anti-abortus- en anti-echtscheidingscampagnes in Polen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Waar nu deze billboards hangen, waren eerst anti-abortus- en anti-echtscheidingscampagnes te zien die geplaatst werden naar aanleiding van een golf echtscheidingen in het land. De activisten vinden een maatschappelijk tegengeluid uiterst belangrijk. “Het hele land is overspoeld met posters met anti-abortuspropaganda. Naar onze mening is het belangrijkste dat de ouders in de eerste plaats onvoorwaardelijk van hun kind houden.” is wat de activisten schrijven op een fondsenwervingswebsite.

Na het ophalen van ruim 600.000 zloty (ca. €65.000), hebben de activisten de billboards kunnen vervangen met; ‘Hou van me, mama en papa’ naast de illustratie van een kind met een handafdruk op de wang en een regenboogtas om de nek. Overige donaties zullen worden toegewezen aan psychologische, juridische en andere hulpactiviteiten voor LGBT+-mensen in Polen. 

Volgens een onderzoek van de Miłość Nie Wyklucza-stichting zou 88% van de vaders en 75% van de moeders een LGBT+-kind dat uit de kast komt niet accepteren in Polen. Dit zou voor ongeveer 70% van deze kinderen kunnen lijden tot suïcidale gedachten.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen