Bewakingsbeelden mishandeling Amsterdamse drag queen Monique de la Fressange vrijgegeven

outtv, gay, mishandeling, monique de la fressange, amsterdam, drag queen, camerabeelden
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De la Fressange liep na een optreden in café The Queens Head op de Zeedijk naar de taxistandplaats op de Prins Hendrikkade. Toen ze daar stond te wachten, in volledige drag outfit, werd ze door een groep van de drie mannen aangesproken. Ze werd door de mannen bedreigd en beledigd. Op de camerabeelden is te zien hoe het lijkt alsof de verdachten na de woordenwisseling doorlopen.

Eén van hen komt toch terug en geeft de la Fressange een kopstoot. Daarna is te zien hoe de mannen lachend weglopen, in de richting van de IJtunnel. Monique is na het incident naar de Reguliersdwarsstraat gegaan, waar zij door vrienden werd opgevangen. De politie onderzoekt nog of de mishandeling om discriminatie ging. Een woordvoerder zegt tegen AT5: “Dat het heeft plaatsgevonden is vreselijk. Maar als het ook nog heeft plaatsgevonden omdat ze een drag queen is dan is dat helemaal vreselijk.”

Bekijk de camerabeelden hieronder. Herken je de mannen of heb je tips voor de politie? Neem dan contact met ze op via 0900-8844.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen