Belgische staatssecretaris zet imam het land uit na homofobe uitspraken

Nadat een Turkse imam op sociale media meerdere keren homoseksualiteit afkeurde in het kader van geloof, besloot de staatssecretaris voor Asiel en Migratie zijn verblijfsvergunning niet te verlengen. ''Wie haat komt zaaien in onze maatschappij heeft hier geen plaats'', aldus staatssecretaris Sammy Mahdi (foto).
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat meldt De Tijd. De imam van de Yesil Camii-moskee deelde een bericht op zijn Facebook-pagina waarin werd uitgelegd waarom de islam homoseksualiteit zogenaamd verbiedt. Zo zou homoseksualiteit ziekte en verval met zich meebrengen. Dit ging echter niet zonder gevolgen; in een persbericht laat Sammy Mahdi weten dat de Belgische maatschappij géén plek heeft voor haat zaaien. Zodoende besloot de staatssecretaris dan ook om de verblijfsvergunning van de Turkse imam niet te verlengen.

‘’Het stigmatiseren van de holebigemeenschap en dit soort boodschappen verspreiden kunnen wij niet tolereren. Ik til zwaar aan homofobe uitspraken die gebeuren in een geloofsgemeenschap. Als imam heb je een voorbeeldfunctie en zeker als je ooit het recht hebt gekregen om in België te mogen werken. Wie zich niet aan onze waarden wil houden, moet daar de gevolgen van dragen’’, aldus de staatssecretaris.

De imam is echter niet de enige die onder vuur staat. De Yesil Camii-moskee in Houthalen-Helchteren zit middenin een procedure gestart door de Vlaamse minister van Samenleving Bart Somers. De moskee dreigt haar erkenning te verliezen in verband met het verspreiden van haatdragende boodschappen over de LGBT+-gemeenschap op o.a. sociale media.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen