Belgische reisorganisatie veroordeeld voor discriminatie trans man

outtv, gay, rechtbank, antwerpen, reisorganisatie
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De man had bij de organisatie een reis geboekt naar Jordanië. Hij kon als alleenstaande reiziger kiezen tussen een één- of tweepersoonskamer die moest worden gedeeld met een medereiziger. Voor de eenpersoonskamer moest een toeslag worden betaald. De man koos voor de laatste optie, maar daar was het reisbureau het niet mee eens.

De organisatie liet hem weten dat hij mee mocht op reis, maar dat hij wel een eenpersoonskamer moest nemen en dus ook de toeslag moest betalen. Hier was de man het niet mee eens en na veel discussiëren heeft hij besloten een reis te boeken bij een andere organisatie, die duurder was. Vervolgens is hij naar de rechtbank gestapt voor een schadevergoeding en terugbetaling van de extra kosten die hij moest maken bij het andere bureau.

De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen oordeelde op 31 mei 2017 dat er sprake was van schending van de Genderwet. De rechtbank stelt dat als de betrokkene geen trans man was geweest, hij zonder enig probleem een kamer had kunnen delen met en medereiziger.  De reisorganisatie heeft de extra kosten die de man heeft gemaakt moeten vergoeden en hem een vergoeding van 1300 euro moeten geven voor morele schade. Ook moesten zij een schadevergoeding van 1500 euro betalen aan het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen, dat zich had aangesloten bij het proces.

Bron: ZiZo Magazine
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen