Zes mannen gearresteerd in Nigeria vanwege homoseksuele handelingen

outtv, news, gay, nigeria
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De manager van het City Global Hotel belde de politie met beschuldigingen dat de mannen al zoenend gezien werden in de bar van het hotel. Hij ging toen naar hun kamer, waarvan hij zei dat het voor twee mensen was bedoeld, en zou zes mannen hebben ontdekt die aan het zoenen waren en intiem werden. 
 
Het politierapport vermeldt dat de mannen hen tijdens ondervraging vertelden dat zij deel uitmaakten van een bende die vanuit verschillende staten naar Abia reisde om seks met elkaar te hebben. Maar de mannen gaven een andere versie van de gebeurtenissen, waarin ze uitlegden dat ze waren gekomen voor een verjaardagsfeestje dat door een van hen werd georganiseerd.
 
Een van de gearresteerde mannen zei dat ze allemaal in dezelfde kamer zaten omdat ze er geen voor zes mensen konden krijgen. "Ik kwam rond 18.00 uur aan in het hotel en vroeg mijn vriend om een kamer voor mij te reserveren," zei hij. "Het management van het hotel zei dat we 5.000 Naira (9,65 euro) voor een kamer moesten betalen en dat we het ons konden veroorloven. Dus besloten we die ene kamer te delen.''
 
"Na het drinken aan de bar van het hotel, gingen we naar de kamer om ons om te kleden," vervolgde hij. "Het was in die tijd dat we een klop op de deur hoorden en toen we de deur openden, begon de manager te vragen waarom we zes in de kamer waren.'' "Nadat hij hem had uitgelegd, zei hij dat ze niet meer dan drie personen in een kamer toelaten en dat was hoe hij ons beschuldigde van het beoefenen van homoseksualiteit in de kamer."
 
De man ontkende dat ze enige seksuele handelingen in het hotel hadden verricht, en zei: "Er was niets zoals kussen of vrijen in de kamer en we zijn geen homo's." Een van de gearresteerde mannen voegde eraan toe: "Ik heb mijn vrienden uitgenodigd voor mijn verjaardag en ik wilde betalen voor twee kamers, maar dat konden we niet doen omdat de kamers vol waren.
 
In Nigeria kunnen mensen die zijn veroordeeld voor het hebben van homoseks, maximaal 14 jaar in de gevangenis doorbrengen. Vorig jaar werden 42 mannen gearresteerd in een hotel in de staat Lagos en beschuldigd van het uitvoeren van 'homoseksuele handelingen'.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen