Tunesië: gay politicus gaat voor presidentschap

In Tunesië is seks tussen mensen van hetzelfde geslacht nog steeds strafbaar en ervaart de LHBT+ gemeenschap dagelijks verschillende vormen van discriminatie. Dit weerhoudt de openlijk homoseksuele politicus Mounir Baatour echter niet om in de running te springen voor de presidentsverkiezingen in november!
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De 48-jarige Mounir Baatour is advocaat en het hoofd van de liberale partij in Tunesië. Tevens is hij een prominente campagnevoerder voor LHBT+ rechten in het land. Onlangs heeft hij aangekondigd zichzelf beschikbaar te willen stellen voor de presidentsverkiezingen op 10 november.

Het is een gewaagde zet vanwege de criminalisering van gay seks in Tunesië. Baatour liep zelf ooit ook het risico om gearresteerd te worden. Desalniettemin zet hij zich prominent in om de huidige wetten in het voordeel van de LHBT+ gemeenschap te krijgen via Association Shams (een LHBT+ organisatie).

Baatour zegt te staan voor een vooruitstrevend en modern Tunenië waarin de rechten van alle mensen verdedigd worden en corruptie wordt bevochten: ‘’Tunesië heeft een democratisch programma nodig dat de verschillende identiteiten, culturen, overtuigingen en talen van dit land kan includeren. Ons programma heeft het doel de macht te democratiseren, het Parlement te versterken en meer belang te hechten aan lokale instellingen."

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen