Tel Aviv Calling: Update

OUTmusic Award Poll!

Onze jaarlijkse OUTmusic Eurovisie Poll is live! Stem nu op jouw top 3 Eurovisie liedjes van 2019. OUTtv overhandigt de OUTmusic Award 2019 aan de winnaar in Tel Aviv!

Stem hier om te bepalen welke Eurovisie artiest de prijs over een maand in ontvangst mag nemen.

Viktor’s opmerkingen over Brunei vallen niet in de smaak.

Hij produceerde en componeerde ZENA's "Like It" – de Wit-Russische inzending voor Eurovisie 2019. Maar de laatste dagen heeft Viktor Drobysh controversie veroorzaakt met een reeks berichten op sociale media. Op woensdag zal Brunei een nieuw strafwetboek invoeren dat homoseksuele seks en overspel met de dood bestraft door steniging. De beweging is universeel veroordeeld en de Verenigde Naties hebben het als 'wreed en onmenselijk' bestempeld.

Viktor Drobysh deelde het volgende hierover op Facebook en Instagram: "Eindelijk! Ik heb daarom de droom dat een zanger uit Brunei het Eurovisie Songfestival wint en de wedstrijd naar Brunei brengt. Dat is alles! De wedstrijd zou veranderen. Vele nieuwe gezichten zullen in Brunei verschijnen. Over het algemeen interessant. Hoewel de doodstraf te heftig is, gewoon een pak slaag is genoeg.''

Daar bleef het echter niet bij. Op maandag gaf Drobysh een "verontschuldiging" online.
"Ik ben boos dat mijn ironische bericht over de nieuwe wet van de regering van Brunei zo'n ophef veroorzaakte, en ik wil me verontschuldigen voor de te donkere humor, als het de gevoelens van seksuele minderheden raakt en pijn doet. En voor mij, nogmaals, was duidelijk, wat een groot verschil er is er tussen homo's en flikkers. "

Kleine veranderingen in de regels
Vorige week hintte het Tsjechische hoofd van de delegatie, Jan Bors, naar de veranderingen in de resultatenpresentatie van dit jaar. En nu is de website Eurovision.tv bijgewerkt om deze veranderingen te laten zien. Maar wat gaat er veranderen?

In tegenstelling tot de massale aanpassingen in 2016, zullen er slechts een paar kleine veranderingen zijn in de manier waarop de resultaten zullen worden aangekondigd dit jaar: De volgorde waarin de televoting-resultaten bekend worden gemaakt, wordt bepaald door de rangorde van het juryresultaat. De aankondiging van de televoting-resultaten begint met het land dat de laagste hoeveelheid punten van de jury ontvangt en eindigt bij het land met de hoogste punten van de jury.

De presentatoren kondigen de som van de punten aan die elk lied heeft ontvangen van de stemmen van de televote in alle deelnemende landen. Scores zullen nog steeds op dezelfde manier worden berekend als de afgelopen drie jaar. We zullen echter tot later in de stemvolgorde moeten wachten om te zien of een act succes had met de televoters. Indien een act niet al te populair bleek onder de juryleden, zullen de televotes hiervoor een stuk eerder bekend worden gemaakt.

Vorige winnaars het podium op

In de nacht van de tweede halve finale van Eurovisie 2019 treden drie Eurovisie-winnaars op in de haven van Tel Aviv: Loreen (2012), Carola (1991) en Anne Marie-David (1973). Er zijn veel verrassingen in petto voor die avond en de meeste zijn nog onbekend.

Tel Aviv is van plan om non-stop feesten te geven tijdens de Eurovisie week. Op donderdag 16 mei, de nacht van de tweede halve finale, zal de haven van Tel Aviv een van de hoogtepunten uitdragen: drie winnaars van het Eurovisie Songfestival - Loreen, Carola en Anne Marie-David - delen een etappe. Volgens The Jerusalem Post kunnen we een volledige show verwachten van alle drie de winnaars. Ze zullen optreden met zes dansers en een team van Israëlische drag queens zullen de show ondersteunen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen