Regering-Trump wil minder inlichtingen delen met landen die homoseksualiteit bestraffen

De waarnemend directeur van de Amerikaanse inlichtingendiensten, Richard Grenell, wil het delen van informatie met landen die homoseksualiteit verbieden afbouwen, om ze een ander beleid te laten voeren. Grenell, zelf homoseksueel, zegt tegen de New York Times dat de president dit nieuwe beleid “volledig steunt”.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De regering-Trump is regelmatig in het nieuws gekomen door anti-LGBT-beleid, maar volgens Grenell is het decriminaliseren van homoseksualiteit “een Amerikaanse waarde en Amerikaans beleid”.

Door minder inlichtingen te delen met de landen die homoseksualiteit als misdaad zien, hoopt de waarnemend directeur dat deze landen homoseksualiteit niet meer strafbaar maken.  

“We kunnen niet gewoonweg een moreel argument geven en dan verwachten dat andere landen dit overnemen, want anderen vertellen wat het goede is om te doen werkt niet altijd,” zegt Grenell tegen de New York Times. “Het strijden voor decriminalisering is strijden voor de meest fundamentele mensenrechten.”

Als een land waarmee de VS op inlichtingenniveau samenwerkt vrouwen arresteert vanwege hun geslacht, zou er volgens Grenell meteen wat aan gedaan worden. “De VS is veiliger wanneer onze partners mensenrechten respecteren.”

Lang zal Grenell niet meer op zijn positie zitten, de New York Times verwacht dat de senaat al in september een nieuwe directeur voor de inlichtingendiensten zal benoemen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen