Recordaantal LHBT’ers op televisie

outtv, gay, outtv_eu, lhbt, televisie, lhbt representatie, glaad, onderzoek, recordaantal
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Where We Are On TV, zoals het onderzoekt heet, heeft gekeken naar 857 series regular karakters in Amerikaanse tv-series. Van deze 857 karakters zijn er 75 (8,8%) die tot de LHBT-community behoren. Het hoogste aantal dat GLAAD ooit heeft gemeten. Met 38 terugkerende karakters komt het totaal op 113 LHBT-karakters. Vorig jaar waren dit er 86.

Nog een primeur dit jaar is dat er meer LHBT-people of color (50%) te zien zijn dan ‘witte’ karakters (49%). Ook is het aantal LHBT-mannen en vrouwen op tv gelijk verdeelt dit jaar, met zelfs een non-binair karakter. Verder zijn er 26 transpersonages te zien, tegenover 17 een jaar eerder. Het aantal aseksuele karakters is gelijk gebleven, op twee.

Sarah Kate Ellis, CEO van GLAAD, zegt dat de hoge kijkcijfers bij programma’s met prominente LHBT-personages laat zien dat kijkers snakken naar meer LHBT-representatie. “Het is niet langer genoeg om gewoon een LHBT-karakter in je serie te hebben om de LHBT-kijkers voor je te winnen. Er moet nuance en diepgang in hun verhaal zitten en ze moeten de volledige diversiteit van de community reflecteren.”

Lees het hele rapport van GLAAD hier.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen