OUTmusic Spotlight

Deze week staat "Fck U" van Openside in de OUTmusic Spotlight!
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Vandaag zien we de Nieuw-Zeelandse band Openside na bijna een jaar weer terugkeren in de OUTmusic Spotlight. Ditmaal met een lekker nummer vol attitude: Fck U!

Zoals de titel al doet vermoeden, zingt de leadzangeres vol verzet tegen andermans ongewenste regels en verwachtingen. Vergelijkbaar met eerdere nummers zoals Character Flaws, klinkt het liedje lekker luchtig en catchy. Echter gaat de tekst een brutalere kant op en windt de band er geen doekjes om door middel van een duidelijke middelvinger. Toch gaat het hier niet om zomaar shockeren of opstandig doen. De boodschap die de band expliciet naar buiten brengt gaat om het opkomen voor jezelf tegenover andermans schijnheiligheid.

Hoewel Openside wel vaker harde teksten contrasteert met een zoete melodie en kleurrijke video, is de videoclip voor Fck U meer rauw en grauw. Hoewel er inhoudelijk vrij weinig wordt verteld, is deze visuele verschuiving in hun stijl best veelzeggend. Felgekleurde kledingstukken worden omgeruild voor een meer ‘casual’ en ‘edgy’ look. Ook is de setting van de clip bij verre van gepolijst. Oké, het is nog mijlenver verwijderd van punk of grunge. Desalniettemin zien we hier meer nadruk op de wat ruigere kant van de band die voorheen enkel in de teksten was te horen (waar ze tevens feilloos mee wegkomen). En gelukkig doen ze dit zonder zichzelf te serieus te nemen, een charme die de band altijd heeft gesierd.

Vind je het een tof nummer? Dan kan je ervoor zorgen dat Fck U vaker voorbij komt tijdens OUTmusic: stem in de poll hieronder op TOP. Vind je het niks? Klik dan op DROP. Vorige week waren jullie laaiend enthousiast over Lebruce. Maar liefst 100% stemde TOP!

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen