OUTmusic Spotlight

Deze week is “Flamboyant” van Dorian Electra de OUTmusic spotlight.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

... en die titel spreekt boekdelen. In een landhuis met victoriaanse inrichting zien we Dorian Electra in een satijnen badjas, liggend voor een open haard. Classy in een klassieke inrichting. Door de video heen zien we hen in verschillende outfits, die Dorian allemaal net een andere persoonlijkheid lijken te geven. Van een opvallende organist tot een martini-drinkend rijkeluiskindje. Maar hé, liever een kakker dan een stakker. Toch wordt hen niet ondergesneeuwd door die outfits. Zoals het cliché zegt: Dorian draagt de outfits in plaats van andersom. 

De video is een rit tussen allerlei verschillende uitingen van Dorian Electra. Elke keer opnieuw wordt je door hen betoverd. Het glinsteren van de kandelaren, kaarsen en de pailletjes op hun outfit nodigen je uit in Dorians paleisje. Bovendien kan je uren blijven hangen, want hen verveelt geen minuut.

De synthesizers en elektronisch bewerkte stem sluiten haarfijn aan op de muzikale klanken van dit moment. Toch is Flamboyant alles behalve afgezaagd. Dorian geeft dat woord, dat soms in een negatieve context gebruikt wordt, een verfrissend nieuw imago. Het is hedendaags, authentiek, met een knipoog naar het verleden. Flamboyant zorgt ervoor dat je niet met je ogen wilt knipperen, omdat je niks wilt missen.

Hen staat 17 mei in Paradiso (Amsterdam). Voor meer info, klik hier.

Bekijk hieronder de video van Flamboyant. Stem dan ook meteen op onze poll, waar je kan laten weten of je het nummer vaker voorbij wilt zien komen op OUTmusic. Vorige week hebben jullie Davis Mallory met "Shirtless" geTOPt met 86%!

 

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen