OUTmusic Spotlight

De OUTmusic Spotlight van deze week is 'Cxntour' van James Indigo!
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

“I’m that bitch” – een gevleugelde uitspraak tegenwoordig. De Britse artiest James Indigo heeft voor zijn debuutsingle die zin onderlegd met een knallende beat. De single Cxntour zit boordevol ‘gay slang’. Wat dacht je van work, live, serving face en wig snatch? Ze komen allemaal voorbij, maar ze worden op zo’n overtuigende manier gebracht dat het lijkt alsof je het voor de eerste keer hoort.

De video is daarnaast ook een unieke ervaring. James Indigo staat te midden van een gemaskerd gezelschap. Wat opvalt, is dat het gezelschap erg gevarieerd is. Aan Gay Times vertelde de artiest: “Ik laat de wereld zien wat er is. Er zijn mensen met zulk soort lichamen, er zijn zwangere mensen, er zijn mensen die zwart zijn en homo, er zijn mensen die lesbisch zijn.”

Maar laten we eerlijk zijn, wat het meest opvalt aan de video zijn gevarieerde beelden, gevuld met leer, touwen en vogelkooien. Er komt zoveel voorbij dat het haast niet in een korte tekst samen te vatten is.Wat opvalt: James Indigo heeft een visie.  Hij eigent zich zijn queer identiteit toe, en geeft er vervolgens een eigen draai aan. Wie had gedacht dat het likken van inktvissen er zo cinematografisch uit zou kunnen zien?

Als het nummer afgelopen is, komt de vraag in je naar boven waarom je in hemelsnaam nog niet in een club aan het feesten bent (het type gelegenheid natuurlijk naar eigen voorkeur). Maar, zoals James Indigo je bijbrengt, ga nooit je huis uit zonder je contour...

Bekijk de track hieronder en laat ons weten wat je ervan vindt. Vorige week hebben jullie Emo Track, de nieuwe track van LIONSTORM, geTOPt met 93%! Die komt dus vaker voorbij tijdens OUTmusic! 

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen