OUTmusic Spotlight

De OUTmusic Spotlight van deze week is LIONSTORM met het nummer 'Emo Track'!
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

“Geen wolkje aan de lucht, voeten van de grond…” op deze pakkende manier begint Emo Track, het nieuwe nummer van Nederlands eerste queer rapduo LIONSTORM. Je kent ze misschien nog van No H8ro, wat al eens een OUTmusic Spotlight was.

Emo Track is totaal anders. Het is intiemer, het is gevoeliger. Toch hoor je meteen dat het een nummer van LIONSTORM is: de speelse manier waarop de twee soms expliciet en dan weer heel symbolisch refereren naar seks en liefde kennen we nog van hun eerste single. Emo Track gaat over de fragiliteit van geluk. “Zie het als een schommel,” legden de twee uit aan OUTtv, “als je op het hoogste punt bent, is dat ook het punt dat je weer gaat vallen. Als je heel gelukkig bent, kun je daar een hele grote angst voor krijgen om dat geluk te verliezen. En juist die angst kan dat geluk in gevaar brengen.”

Dat verhaal komt in de video goed tot zijn recht: het toont LIONSTORM in een intieme setting. Ze strelen elkaar, houden elkaar vast, maar halverwege de video sijpelt de fragiliteit van liefde in de beeldtaal door. 

Het publiceren van video van Emo Track had wat voeten in de aarde. De teaser werd op sociale media geblokkeerd. De twee hielden elkaar met ontbloot bovenlichaam vast. Enkel hun ruggen waren te zien. Toch haalde onder andere Instagram het eraf. De video zelf staat gewoon op YouTube, maar kwam niet bij de ‘suggesties’ te staan. In ons interview met LIONSTORM kan je meer lezen over onder andere deze blokkades. 

De video kan je hieronder zien. Laat dan ook meteen weten wat je ervan vindt! Stem ‘TOP’ als je hem vaker voorbij wil zien komen en ‘DROP’ het nummer als dat niet het geval is. 

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen