OUTmusic Spotlight

De OUTmusic Spotlight van deze week is LaFemmebear met het nummer SHUT UP!
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Heb je soms ook het gevoel dat je tegen alles en iedereen om je heen SHUT UP wil schreeuwen? Dat gevoel beschrijft LaFemmebear in haar nieuwe single. SHUT UP gaat over de stemmen binnen en buiten je hoofd. Stemmen van anderen die je gek maken, omdat ze denken van alles over je te weten, waar vervolgens de stemmen in je hoofd tegen willen schreeuwen.

De boodschap van het nummer gaat volgens LaFemmebear over de pijn van de LHBT+-gemeenschap in het zoeken naar je eigen plaats, terwijl je nergens écht goed in past. “Het gaat over luisteren naar degenen die zielsveel van je houden, en over niet luisteren naar de stemmen in je hoofd die de liefde voor jezelf doen laten vergeten”, vertelde ze tegen Billboard.  En wat is dan niet toepasselijker dan een keiharde HOU JE BEK?

Hard gaat het er zeker aan toe in het nummer. Knallende beats (zet je koptelefoon maar op) die de rap van LaFemmebear dragen, gecombineerd met gitaarwerk leidden uiteindelijk toe naar een keiharde climax. Het geeft precies het gevoel weer waar het nummer over gaat: op een gegeven moment ben je zo kwaad, word je er zo gek van dat je enkel wil schreeuwen.

En daar heeft LaFemmebear alle redenen voor. Al toen ze 13 was schreef ze al voor grote muzieklabels, ze werkte met Grammy-winnende producers, maar toen ze uiteindelijk in 2013 uit de kast kwam als trans vrouw, veranderde alles. Niemand wilde meer met haar samenwerken.

Nu is ze terug, en maakt ze haar eigen muziek op haar eigen voorwaarden. Je kan haar muziek het beste omschrijven als ‘soulvolle afrobeats gemixt met hip-hop en jazz’. Gooi stijlen in de blender, en hup, LaFemmebear trekt je haar muzikale en mentale wereld in.

Een wereld, waar wij een inkijkje in krijgen met de video van SHUTUP. Zijzelf staat centraal, in een donkere, maar met verschillende kleuren verlichte ruimtes. En we zien het aan haar, ze is gefrustreerd. Toch is ze sterk, want ze straalt uit wat ze zingt. Niemand kan haar black, trans ass nog omlaag kan halen. Oh, en hé, is dat een verwijzing naar Het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci?

Dus, vind jij het een tof nummer, of roep je zelf liever SHUT UP? Laat het weten met een TOP of DROP! Vorige week kon je stemmen op Il Nostro Amore van BraxiMusic. Deze werd door jullie met 67% geTOPT en zal dus vaker voorbij komen tijdens OUTmusic.

BRENG HIER JOUW STEM UIT

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen