OUTmusic Spotlight

outtv, gay, outmusic, spotlight, smashby
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Je zag Smashby vorig jaar al voorbij komen in de OUTmusic Spotlight met het nummer Birthday Suit, maar nu is de Britse singer-songwriter terug met het empowerment nummer Wild One. Het nummer is onderdeel van zijn gelijknamige EP. De zanger zegt over zijn nieuwe EP: "Ik heb het gevoel dat deze nieuwe EP eindelijk mijn talen en diversiteit als artiest laat zien, zeker het nummer Wild One. Het is het levenslied dat mijn 13-jairge ik nodig had." Smashby noemt zichzelf dan ook de leader of the misfits, believer in the dreamers and king of the screwballs. 

Smashby begon op zijn 13e met muziek maken. Zijn ideolen waren onder andere Elton John, Britney Spears, Lady Gaga, Michael Jackson en Prince. In 2016 leidde hij zijn eigen anti-pesten campagne. Een jaar later won hij de National Student Pride Talent Competition

De videoclip voor Wild One laat Smasby zien als mystisch figuur, gevangen in een net. Ook zien we beelden van Smashby waarin hij online gepest wordt om zijn seksualiteit. Deze ervaring komt uit het persoonlijke leven van de zanger. Later wordt de zanger uit zijn huis gegooid, nadat hij uit de kast komt. Smasby zegt over het nummer: "Ik hoop echt dat dit mensen helpt, zij die door een moeilijke periode in hun leven gaan. Ik wil dat zij deze plaat draaien en zich empowered voelen."

Bekijk de clip van het nummer hieronder en breng meteen je stem uit! Vind je het te gek? Stem dan TOP! Is het niks voor jou? Geef 'm dan een DROP.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen