Nigeriaan ontvangt doodsbedreigingen na coming-out

Nigeriaan, Nigeria, Verenigd Koninkrijk, coming-out, Instagram, Gay, gay news, lhbt, LHBTI, LGBT, LGBTQ, holebi, doodsbedreigingen, homofobie, outtv,
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De 27-jarige Daniel 'Yomi Asaya is geboren in Nigeria maar verhuisde in 2014 naar het Vernigd Koninkrijk. Hier leefde hij zijn leven openlijk als homoseksueel, echter was hij niet volledig uit de kast naar al zijn vrienden en familie uit zijn geboorteland. In Nigeria is homoseksualiteit ook illegaal met als mogelijke gevolgen de doodsstraf of 14 jaar in de gevangenis.
 
Het begon nadat Daniel een bericht ontving van een vriend waarin hij zei dat zijn eer werd 'verdedigd' toen iemand zei dat Daniel homo is. Hierom besloot hij actie te ondernemen door middel van een Instagram poll, waarin hij zijn volgers vroeg ''Daniel is: Straight or Gay?''. Nadat de stemmen binnen waren gekomen schreef hij ''true'' naast het resultaat met de hashtag #NowYouKnow. Vervolgens stuurde hij hier een screenshot van naar zijn familie via een groep chat, met een verklaring over zijn publiekelijke coming-out. 
 
Op zijn Twitter liet Daniel weten dat zijn ouders het niet goedkeuren, terwijl zijn broers/zussen hem smeken om zijn keuze te heroverwegen in verband met de reputatie van hun familie. Daarnaast is zijn coming-out ook terecht gekomen op een Nigeriaanse anti-gay blog. Zo heeft hij sindsdien veel haatberichten en doodsbedreigingen van sommige Nigerianen binnengekregen. Gelukkig ontving hij ook veel positieve reacties van andere familieleden en vrienden. Daniel voegt daaraan toe ook veel positieve berichten te hebben ontvangen uit het Verenigd Koninkrijk van vrienden en vreemden via Twitter en Instagram.
 
Bron: Gay Star News
Beeld: Instagram (@reclaimingmyt) & Gay Star News

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen