Niet homohuwelijk, maar HEMA huwelijk tijdens Pride Amsterdam

outtv, gay, news, HEMA, homohuwelijk, HEMA huwelijk, Pride Amsterdam, Pride, Amsterdam, Europa, Pride tompouce, Pride tompoucen, tompoucen
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Op uitnodiging van het bedrijf stappen drie Europese stellen die in hun eigen land niet kunnen trouwen in het HEMA huwelijksbootje. Door dit huwelijk mogelijk te maken, wil HEMA samen met deze liefdeskoppels laten zien dat het vieren en bezegelen van de liefde voor iedereen mogelijk moet zijn.  
 
Tjeerd Jegen, CEO van HEMA: “Iets wat in ons land al achttien jaar mogelijk is, is in veel Europese landen nog geen werkelijkheid. Als koppel van gelijke sekse mag je daar nog niet trouwen. Dit willen wij tijdens Pride Amsterdam graag onder de aandacht brengen in de vorm van het HEMA huwelijk. Wij vinden namelijk dat liefde voor iedereen is, ongeacht van wie je houdt.” 
 
Het selecteren van de stelletjes deed HEMA in samenwerking met het COC, de Nederlandse belangenvereniging voor LHBTI’s. Een Amsterdamse kerk zal het decor van de huwelijksceremonie zijn, die tot in de puntjes verzorgd wordt door HEMA: van bloemen tot bruidstaart en van de ringen tot de bruidsjurk. Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, Ina Poppen zal het huwelijk voltrekken. Poppen is al sinds 2000 nauw betrokken bij het sluiten van het opengestelde huwelijk in Nederland. 
 
Pride tompoucen 
 
Ook jij kunt de liefde meevieren! Van 28 juli tot en met 5 augustus verkoopt HEMA, in de geest van de Pride week, feestelijke Pride tompoucen in alle Amsterdamse winkels met gebakafdeling en via hema.nl/pride in heel Nederland. De nettowinst van iedere tompouce gaat naar de GSA’s van het COC. GSA staat voor Gender & Sexuality Alliance: een verbond tussen leerlingen en docenten met allerlei seksuele oriëntaties, gender identiteiten en gender expressies. Samen werken ze aan een school die veilig is voor iedereen, of je nu homo, hetero, lesbisch, bi of in dubio bent. 
 
Het HEMA huwelijk zal op woensdag 1 augustus live worden gestreamd op de social media kanalen van HEMA. 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen