Nee, benadrukt Tunesië, we erkennen het homohuwelijk niet

Een Tunesische LGBT-organisatie claimde begin deze week dat twee in Frankrijk getrouwde mannen in Tunesië als partners waren geregistreerd. Maar de Tunesische minister van Binnenlandse Zaken noemt die claim nu “nep”. Homo’s zijn volgens de minister “afwijkingen”.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat meldt de Jeruzalem Post. Volgens de krant is de minister zelfs een voorstander van de doodstraf voor homoseksuelen.

De LGBT+-organisatie Sham, die het nieuws naar buiten bracht,  zegt teleurgesteld te zijn. Mounir Baatour, voorzitter van Sham, benadrukt dat homoseksualiteit in Tunesië nog steeds met een gevangenisstraf bestraft wordt. “Toch is er nu een homohuwelijk in iemands geboorteakte opgenomen.”

Volgens de organisatie is een in Frankrijk gesloten huwelijk tussen twee mannen door de Tunesische instanties geregistreerd. Veel media berichtten deze week over deze mijlpaal. Tunesië zou dan namelijk het eerste Arabische land zijn dat het homohuwelijk erkent.  

Nu blijkt het, mits het huwelijk echt geregistreerd was, om een administratieve fout te gaan. Althans, volgens de minister, Lotfi Zitoun. Hij benadrukt dat een registratie van een homohuwelijk illegaal is. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen